TUTUSTUMISYLEISURHEILUKOULU

2-6-vuotiaiden ryhmissä harjoittelu on leikkipainotteista, yhdessä liikkumisen ja olemisen harjoittelua.  Tutustumisurheilukoulussa pääsee perusliikuntataitojen harjoittelun lisäksi kokeilemaan eri yleisurheilulajeja. Huom! 2-3 vuotiaat lapset vanhemman kanssa.

 

YLEISURHEILUKOULU

7-10-vuotiaiden yleisurheilukoulussa tärkeintä on perusliikuntataitojen eli juoksemisen, heittämisen ja hyppäämisen harjoittelu sekä tasapainon ja ketteryyden kehittäminen. Jokaisella urheilukoulukerralla tutustutaan aina johonkin yleisurheilulajiin.

 

HEITTO JA KESTÄVYYSJUOKSUKOULU

Heitto- ja juoksukoulut perehdyttävät 9-13-vuotiaat juoksemisen ja heittämisen saloihin urheilukoulun perusharjoituksia laajemmin. Kaikilla 2004-2002 syntyneillä on mahdollisuus ilmoittautua juoksu- ja heittokouluihin. Juoksukoulussa tavoitteena on monipuolinen juoksuharjoittelu, joka tarkoittaa juoksutekniikan, nopeuden, kimmoisuuden, aitajuoksun ja kestävyyden harjoittelua. Heittokoulu keskittyy heittolajien tekniikoihin urheilukoulun perusharjoituksia tarkemmin.

 

JUNIORIVALMENNUSRYHMÄ

Kilpailuihin osallistumisesta kiinnostuneille 9-13-vuotiaille lapsille oikea paikka on juniorivalmennusryhmä. Kaikilla 10-12-vuotiailla kilpailuista kiinnostuneilla on mahdollisuus ilmoittautua juniorivalmennusryhmiin. Näissä ryhmissä harjoittelu keskittyy urheilukoulua tehokkaammin lajitaitojen ja perusominaisuuksien kehittämiseen. Ryhmiin pääsemiseksi ei tarvita erikoislahjakkuutta, vaan innostunut asenne harjoittelua kohtaan on tärkeintä. Harjoittelun luonne on innostavaa ja tulevaisuuteen tähtäävää.

 

VALMENNUSRYHMÄT

Luontainen jatko juniorivalmennusryhmälle on valmennusryhmä, jossa 13-vuotias kasvaa 17-vuotiaaksi nuoreksi urheilijaksi.  Valmennusryhmät tarjoavat urheilijoilleen tehokasta kilpailuihin tähtäävää nuorisovalmennusta. Kaikista ei tietenkään voi eikä tarvitsekaan tulla huippu-urheilijoita, mutta tärkeimmät kriteerit valmennusryhmiin pääsyssä ovat innostus harjoittelua kohtaan ja halu osallistua kilpailuihin.

 

HARRASTERYHMÄT

Harrasteryhmä on oikea paikka yli 13-vuotiaille nuorille, jotka eivät ole kiinnostuneita kilpailemisesta, mutta haluavat jatkaa yleisurheilun säännöllistä harrastamista. Harrasteryhmät toimivat vertaisohjaaja periaatteella.