Viime viikonlopun kisat jäävät varmasti yhdeksälle seuramme urheilijalle sekä kahdelle mukana olleelle valmentajalle mieleen hieman erilaisena kisaviikonloppuna. Vierailimme nimittäin Seinäjoen ystävyyskaupunki Valgassa Virossa sekä kilpailimme kahtena päivänä Tartossa, jossa osallistuimme Eestimaa Suvemängud-kisoihin. Kisat olivat monilajikisat joihin osallistui liki 4000 nuorta ympäri Viroa. Urheilijat vierailulle nimesi SSU:n valmennustiimi kesäkuun alun kokouksessaan. Vahvana perusteena valinnalle pidettiin tavoitteellista, mielellään ohjelmoitua harjoittelua. Etusijalla joukkueeseen olivat myös urheilijat, jotka eivät aikaisemmin ole olleet mukana. Erityisesti pojille tämänkertainen ajankohta oli huonohko ja jouduimme täydentämään joukkuetta viime tipassa muutamalla varahenkilöllä. Aikaisempiin Valmieran kisoihin verrattuna myös lajiohjelma oli hieman typistetty, minkä pyrimme huomioimaan joukkuetta täydennettäessä.

Yleisurheilussakin riitti paljon kisailijoita. Esimerkiksi N17-sarjan pituudessa oli peräti 60 hyppääjää. Omat urheilijamme panivat merkille, että kynnys kisata on eteläisessä naapurimaassamme huomattavasti matalampi kuin meillä. Virossa ei tarvitse olla "SM-tasoa" voidakseen kilpailla näinkin suurissa kisoissa. Yksikään virolainen urheilija ei ollut itku silmässä jos epäonnistui, mutta onnistumisista kyllä riemuittiin porukalla. Tästä voisimme kyllä ottaa mekin oppia! Meidän joukkueen henki oli mitä mainioin mikä näkyi heti ensimmäisissä kisasuorituksissa. Jokainen urheilija valmistautui kisoihin huolella. Matkustuksen jälkeen käytiin tekemässä iltaverkka, aamulla aamulenkki, tämän jälkeen Mestis-hotellin loistava aamiainen ja intoa uhkuen kisapaikalle.

Ensimmäinen kisapäivänä urheilijamme onnistuivat loistavasti. Kaupungin edustajana mukana olleelle Kotilan Annelle me koutsit saimme lähes jatkuvasti ilmoitella uusista henkilökohtaisesti ennätyksistä. Kaikkiaan niitä tehtailtiin peräti yhdeksän kappaletta ja palkintopallisijojakin tuli seitsemän kappaletta, kruununa N17 sarjan pituuden kaksoisvoitto.  Upeiden mitaleiden lisäksi jokainen mitalisti sai mukaan vielä kassillisen matkamuistoja. Toisena kisapäivänä ennätystehtailu jatkui lähes samaan tahtiin. Neljä pb:tä, kaksi mitalia ja peräti viisi neljättä sijaa.

Mieleenpainuva reissu näin valmentajankin näkökulmasta. Iso kiitos Riho Merelle järjestelyistä Viron päässä kuten myös Seinäjoen liikuntatoimelle ja erityisesti Kotilan Annelle sekä tietysti kollega Halkolan Arille. Toivotaan että saamme pidettyä tämän hienon ystävyysvierailuperinteen yllä. Ensi kesänä on taas valgalaisten vastavierailun aika ja kahden vuoden päästä saa taas uudet urheilijanuoret maistaa hienon kansainvälisen kisan tunnelmaa! Kannattaa treenata tavoitteellisesti ja ahkerasti että pääsee joukkueeseen:)

Ari Koivisto
 
 
Tulokset löytyvät TÄÄLTÄ