Seinäjoen keskuskentällä järjestettiin toistamiseen Tähtikisat Seinäjoen Seudun Urheilijoiden toimesta 10.7. Kilpailut keräsivät oman seuran urheilijoiden lisäksi kovia haastajia muualta. Kansainvälisiä kilpailijoita saatiin Kiinasta, kun Kimmo Kinnunen toi osan valmentamastaan ryhmästään Seinäjoelle kisaamaan ja marokkolainen Mohammed Abouettahery nähtiin miesten 400 metrillä.  

Naisten keihäästä oli odotettavissa kova kilpailu. Kilpailuun oli ilmoittautunut myös kaksi seuran omaa heittäjävirtuoosia: Sofia Pölkky, joka parhaillaan valmistautuu U20 EM kilpailuihin sekä Jenni Kangas, joka on tällä hetkellä Suomen tilastoissa sijalla kaksi. Jenni teki kilpailun alkumetreillä kuitenkin hankalan ratkaisun eikä lähtenyt kisaan mukaan. Mistään vakavammasta ei kuitenkaan ole kyse, vaan lähinnä varotoimenpide. Sofia heitti tuloksen 47,74 ja sijoittui seitsemänneksi. Seuraavaksi tähtäimessä onkin EM-kilpailut, joihin toivotamme koko seuran puolesta onnea matkaan!

Miesten kuulassa odotettiin tiukkaa taistelua, kun tiedettiin, että rinkiin astelee Suomen tilastojen kärkimiehistä useampi. Voiton vei Arttu Kangas KanksLei tuloksella 18.60. Kovin haastaja oman seuran Timo Kööpikkä jäi tällä kertaa valitettavasti ilman tulosta. Kaikkien SSU:laisten iloksi oli hienoa nähdä Niklas Loukola jälleen tositoimissa loukkaantumisen jälkeen ja Niklas sijoittui neljänneksi tuloksella 15.90. Hänen vanavedessään Mika Flinkkilä työnsi itsensä sijalle viisi tuloksella 14.93. Kisassa nähtiin myös paraurheilijamme (näkövammaisten luokka F11) Petteri Peitso, joka työnsi tuloksen 10.83. Petteri osallistui myös kiekkoon ja heitti tuloksen 33.70.

Naisten kuulassa nähtiin yksi Suomen ennätys, kun Vähänkyrön Viestin Ella Mäntylä pukkasi neljän kilon naisten kuulan lukemiin 12.94 sijoittuen kisassa neljänneksi. Tulos on 13- ja 14- vuotiaiden uusi SE ja lisäksi vielä 15 -vuotiaiden piiriennätys. Samassa kilpailussa nähtiin myös SSU:n värit, kun Emilia Kangas vei kisan kakkospaikan tuloksella 13.57.

Seiväspaikalla seuramme edustajista oli mukana Tuuli Kujala, joka hyppäsi hankalassa sivutuulessa tuloksen 337 sijoittuen kolmanneksi. 

Juoksuradalla nähtiin niin ikään paljon seuran omia urheilijoita. N17 sarjan 300 metrillä tehtiin hienoja tuloksia ja kilpailun vei nimiinsä Meeri Elomaa ajalla 41,42. Kilpailun kolmanneksi juoksi Saana Takala ajalla 42,86, neljänneksi Inka Metsämäki 43,24 ja viidenneksi Veera Sumuvuori ajalla 50,80. Hieno näytös seuran omilta juoksijoilta! M17 sarjassa 300 metrillä seuran urheilijoista oli mukana Lauri Takala, joka kellotti ajan 42,12. Lauri kilpailee P 13 sarjassa ja hänen aikansa sijoittuu ikäsarjansa tilastossa sijalle neljä tänä vuonna.   

Naisten 400 metrin kilpailuun osallistui seurastamme kaksikko, joka oli myös Tampereen Motonet GP:n 800 metrin kilpailussa 3.7. Veera Hakomäki voitti B-erän ajalla 60,10 ja tällä ajalla hän on N17 tilastoissa sijalla 7. Saana Lappalainen juoksi ikäluokkansa tilastokärkiajan pysäyttäen kellon aikaan 61,70. Saana kilpailee sarjassa T14. 

Etusuoralla käytiin sähäkät 100 metrin kilpailut niin miesten kuin naisten sarjoissa ja molemmissa oli vahva SSU edustus mukana. Sofia Ylinen kellotti alkuerissä ajan 12,74 (+1.7) ja juoksi B-finaalissa sijalle 6. ajalle 12,84. A-finaalissa Heidi Erkinheimo nappasi viidennen sijan ajalla 12,43 (ae 12,28), Jonna Alkula oli kuudes 12,47 (12,38) ja Maria Herrala kahdeksas 12,59 (ae 12,51). Tuulta oli kuitenkin valitettavasti liikaa ja näin ollen tulokset eivät ole tilastokelpoisia Sofian alkueräjuoksua lukuun ottamatta.

Miesten 100 metrin kilpailussa kovinta vauhtia piti Otto Ahlfors Ikaalisten Urheilijoista ajalla 10,55. Toiseksi juoksi SSU:n Aleksi Lehto ajalla 10,72. Niilo Mustalahti juoksi kuudenneksi pysäyttäen kellon aikaan 10,96. Niilo valmistautuu Euroopan nuorten olympiafestivaaleille, jotka järjestetään Bakussa 21-27.7. B-finaalissa oman seuran Viljami Parpala vei voiton ajalla 11,17 ja sijalle viisi juoksi Veeti Pihlaja ajalla 12,53. 

Kiitos kaikille urheilijoille, että olitte näin vahvalla rintamalla mukana omissa kotikisoissa! Kaunis kiitos ja kumarrus myös runsaslukuiselle vapaaehtoisten joukolle! Ilman Teidän panostanne, tämä ei olisi ollut mahdollista!

Kilpailun kokonaistulokset löytyvät TÄÄLTÄ.